Aardgasvrij Groenoord

In 2022 start Eneco met de aanleg van een warmtenet en warmtestation voor Groenoord.
Woningen en andere gebouwen kunnen hier vanaf 2024 op aansluiten. Het warmtenet brengt via de Leiding over Noord restwarmte van bedrijven en de afvalcentrale in Rotterdam naar Groenoord. Met die warmte kunnen we de woningen en tapwater verwarmen. Door ook elektrisch te gaan koken, kunnen we zonder aardgas wonen in Groenoord.

 

Wat betekent het voor u? 
Voor huurders van Woonplus regelt en betaalt Woonplus het aardgasvrij maken.
De huurders krijgen een voorstel met een verbeterplan. In dit voorstel combineert Woonplus de werkzaamheden voor aardgasvrij met noodzakelijk onderhoud. Bekijk hier een voorbeeld van het verbeterplan van Woonplus. Voor huurders van particuliere eigenaren is het de eigenaar die bepaalt hoe en wanneer de woning aardgasvrij wordt. Uw verhuurder kan u hier meer over vertellen.

Eigenaren in Groenoord kunnen ook aansluiten op het warmtenet. Gemengde VvE’s (VvE's waarin Woonplus ook één van de eigenaren is) ontvangen hiervoor een energieadvies via onafhankelijk adviesbureau Groenoverleven.nu. Bekijk hier een voorbeeld van een VvE-energieadvies. Particuliere VvE's en eigenaren van rijtjeswoningen krijgen via de gemeente en het Servicepunt Woningverbetering advies en een aanbod om aan te sluiten.